olieprijs analyse 

De prijs van olie en benzine heeft iedereen in de wereld, op het puntje van hun stoel gezet. Aangezien het aan de pomp nu toch echt pijn begint te doen, wil iedereen weten wat de deal is met olie en waar de olieprijs naartoe gaat.

Gelukkig zijn er hulpmiddelen die we kunnen gebruiken om te proberen te bepalen waar de olieprijs naartoe gaat. In deze technische analyse gaan we kijken naar grafieken van olieprijzen op drie verschillende tijdframes: korte termijn, middellange termijn en lange termijn.

Dingen om te onthouden

Terwijl we aan deze reis beginnen om te proberen de volgende zet van olie te voorspellen, is het belangrijk om te onthouden dat olie een gecompliceerd activum is en dat de prijs van olie afhankelijk is van een groot aantal factoren die buiten de reikwijdte van ons vermogen om te voorspellen vallen.

Technische analyse is in dit geval slechts een stukje van de puzzel. Hoewel wat we via TA bekijken niet de enige factor is die de prijs op en neer drijft, kan het ons een idee geven van wat het algemene sentiment rond olie is en de psychologie van handelaren voor onze ogen in kaart brengen op een grafiek.

We gaan de tools die ons ter beschikking staan ​​gebruiken om erachter te komen waar de olieprijs naartoe gaat en waar beleggers de kans kunnen krijgen om in te stappen of eruit te springen om hun fondsen te beschermen of te laten groeien.

Korte termijn

Olie is een activum dat bijna elke minuut prijsveranderingen ervaart. Dit geldt vooral in tijden van onrust. Zoals velen van u weten, ervaren de olieprijzen momenteel extreme turbulentie als gevolg van het conflict in Oekraïne. Nu de VS sancties opleggen aan Russische olie, wordt het aanbod verlaagd en is de vraag onverminderd groot.

Voor onze kortetermijnvisie gaan we kijken naar een grafiek met candles van 1 uur.

olieprijs grafiek 

Zoals je kunt zien op de kortetermijngrafiek, komen we aan in een gebied van steun/weerstand. Als de prijs door dit gebied heen breekt, kunnen we verwachten dat de stijging doorzet. Als dit het geval is, komt het mogelijk terug naar dit gebied om het gebied als steun te testen en als startpunt voor een nieuwe rally te gebruiken.

Middellange termijn

Voor de middellangetermijngrafiek gaan we een 4-uurgrafiek bekijken. Deze 4-uurgrafiek geeft ons enig inzicht in wat er de komende dagen gaat gebeuren.

olieprijs grafiek 

Zoals u op deze middellange termijngrafiek kunt zien, ontmoeten we ook hier een weerstandsgebied, maar niet om dezelfde reden als bij de korte termijngrafiek. Een dubbel weerstandsgebied zou een belangrijke barrière kunnen vormen voor de olieprijs en zou kunnen betekenen dat de prijzen aan het dalen zijn. De Stochastic RSI-indicator is ook overbought, wat betekent dat we op de middellange termijn zouden kunnen kijken naar een daling van de olieprijzen. Dit zou een welkome ontwikkeling zijn voor de consument.

Langetermijn

Voor het langetermijnperspectief van olie gaan we een 1-daagse grafiek bekijken. Dit zou ons een idee moeten geven van welke richting de olieprijs de komende weken en maanden opgaat.

olieprijs grafiek 

Op de lange termijngrafiek is er een zeer sterke en duidelijke trendlijn die de prijs heeft geraakt. In deze visie lijkt het erop dat de olieprijs op een zeer aanzienlijke steun stuiterde en zal blijven stijgen. Dit is in strijd met de korte en middellange opvattingen, wat zou kunnen betekenen dat de prijs vastzit en nog een tijdje zijwaarts kan blijven bewegen.

In welke richting olie het eerst breekt, zou heel goed de richting kunnen zijn waarin het de komende maanden gaat. Dat gezegd hebbende, de komende dagen zijn absoluut cruciaal om te bepalen waar de olieprijs naar toe gaat.